Seznam želja Moj račun

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA TRGOVINE

Splošni Pogoji Poslovanja spletne trgovine hairbynina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina hairbynina.si je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov vsem fizičnim ter pravnim osebam. Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupci lahko izbirajo izdelke, ki so na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene so v evrih in predstavljajo končno ceno, saj DDV ni obračunan na podlagi 1. Odstavka 94. Člena Zakona o davku na dodano vrednost.. Veljavnost cen za izbrano blago veljajo na dan nakupa, na dan zaključka in oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec takoj prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo zaključeno). Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Sprejeta naročila so obravnavana kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo zaključeno.

Spletna trgovina HAIRBYNINA.SI si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani brez predhodnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Tehnični postopki za sklenitev pogodbe (naročila)

 • kupec mora pritisniti na željeni izdelek
 • nato pritisniti  dodaj V KOŠARICO
 • nato klikni na PRIKAŽI KOŠARICO
 • preverite košarico, v kolikor želite dodati dodaten izdelek se vrnite nazaj in kliknite na izbrani izdelek in dodaj v košarico,
 • za oddajo naročila pritisnete NADALJUJ NA BLAGAJNO
 • izpolnite osebne podatke
 •  izberete način plačila
 • na dnu strani je potrebno označiti naslednje: Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani.
 • preverite ponovno ali je vaše naročilo pravilno in pritisnite KUPITE SEDAJ.

Kupcu je pred oddajo naročila omogočen celoten pregled vsebine naročila vključno s količino in ceno.

Kupec ima v spletni trgovini do oddaje naročila vedno možnost podatke o statusu in vsebini naročila spremeniti tako, da se vrne korak nazaj ali klikne na gumb KOŠARICA, kjer lahko spremeni količino naročenih izdelkov ali izbriše izdelek iz košarice.

Po oddaji naročila, uporabnik na svoj e-naslov prejme sporočilo z obvestilom, da je naročilo v obdelavi ter povzetkom naročila.

Po prejetem plačilu prejme uporabnik na svoj e-naslov sporočilo z obvestilom o zaključenem naročilu.

1.) CENE IZDELKOV

Cene so predstavljene kot prodajne cene, oziroma cene, ki jih nastavi prodajalec in velja tako za nakup direktno prek spleta, telefona, kakor tudi za nakup prek predračuna (bančno nakazilo).

V primeru, da podatek o ceni ni pravilen, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa ali ponudil drugo zadovoljivo rešitev.

Vse cene so v evrih.  Cene so končne cene, saj DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

2.) PLAČILNI POGOJI

V spletni prodajalni hairbynina.si je mogoče opraviti plačilo izbranega blaga na več načinov:

 • po predračunu z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)
 • z uporabo spletnega sistema PayPal in prevzemom na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave)

Plačilo po predračunu

Predračun prejmete na vaš e-mail naslov z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Pošiljka vam bo dostavljena, ko plačilo vašega predračuna prispe na naš račun. Rok veljavnosti predračuna je 8 dni od prejema le-tega na vaš e-mail naslov.

Zaloga

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi v naročeni količini, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čim prej obvestili. Ob morebitni nedobavljenosti naročenih artiklov vas bomo obvestili in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

3.) POGODBA

Kupoprodajna pogodba (račun) se sklepa v slovenskem jeziku. Shranjena je na sedežu ponudnika in je kupcu dostopna.

4.) DOSTAVA

Pri izbiri dostave z dostavno službo (Pošta Slovenije) bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 15. ure, opremili še isti dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 5 delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan. 

Plačilo in dostava za tujino

Naročilo izdelkov v tujino in stroške dostave se vedno plačuje po predračunu. Strošek dostave v tujino je obračunan po veljavnem ceniku Pošte Slovenije za tujino.

5.) DOBAVNI ROK

 • Običajen dobavni rok za izdelke na zalogi je 3-5 delovnih dni od prejema naročila/plačila.
 • Običajen dobavni rok za izdelke, ki niso na zalogi je 10-14 delovnih dni od prejema naročila/plačila.

Prodajalec se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do kupca v navedenih rokih dobave. Če kupec hkrati naroči več artiklov in je dobavni rok za nekatere artikle daljši kot za druge, bomo artikle, ki so na zalogi poslali takoj, ostale pa ko bodo na zalogi. V takem primeru bomo strošek dostave zaračunali le ob prvi dostavi, strošek kasnejše dostave pa krijemo mi. V primeru, da je artikel nedobavljiv, ga bomo čim prej poskušali dobiti in kupca sproti obveščali o dobavljivosti ali pa se po dogovoru s kupcem naročilo stornira. Ko kupec odda naročilo prejme njegovo potrditev naročenih artiklov in skupno ceno.

6.) VRAČILO BLAGA

Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljavcu ali (ob osebnem prevzemu) osebju na sedežu firme nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Pri nakupu blaga preko spletne trgovine hairbynina.si ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči na elektronski naslov, preko običajne pošte na naš naslov ali pokliče na telefon (041 323 142), da odstopa od pogodbe (nakupa).

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži (nepoškodovano – kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla) in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju najpozneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa.

Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju, dostavljavcu ali trgovcu, od katerega je blago prejel.

Priložena mora biti kopija originalnega računa in izpolnjen obrazec za vračilo, ki ga najdete tukaj. Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 15 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.

Stvarna napaka

Prodajalec – HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P. je dolžna potrošniku-kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo oz. splošnimi pogoji prodaje in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • če artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga oz. artikla za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu oz. artiklu samem.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obvestilo naj kupec pošlje pisno na naslov HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P., Gradnikova cesta 76, 4240 Radovljica.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju s napako,
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev ev. škode. Pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

7.) REKLAMACIJE

Reklamacija se upošteva, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec ob prodaji obljubil, če so bili poslani napačni izdelki oziroma, če izdelek kakorkoli odstopa od naročila. Če je reklamacija upravičena, bo prodajalec izdelek zamenjal ali popravil ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ravnanja kupca, bo izdelek poslan nazaj kupcu na njegove stroške. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne na stroške prodajalca.

O rezultatu postopka reklamacije vas bomo obvestili v roku 8 dni delovnih dni po prejemu reklamacije.

Izdelek pošljite na naslov:

HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P.

Gradnikova cesta 76

4240 Radovljica

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Prodajalec si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,
 • če k artiklom ni priložena vsa oprema, ki je bila stranki posredovana ob nakupu in tudi račun.

V primeru, da je reklamacija neupravičena, bo prodajalec izdelek vrnil kupcu na njegov račun. Za vsa dodatna vprašanja ali informacije v zvezi z vračilom blaga pa pišite na elektronski info@hairbynina.si

8.) VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Spletna trgovina hairbynina.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, kateri se bodo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Varovanje osebnih podatkov

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo) in Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18).

Zaupnost podatkov

Kupec s pomočjo spletnih obrazcev na spletnem mestu https://hairbynina.si ali kako drugače (po telefonu, preko elektronske pošte, idr.) posreduje svoje osebne podatke, katere upravljavec spletnega mesta zbira in obdeluje, vendar zgolj samo tiste osebne podatke uporabnika, ki so nujno potrebni za kakovostno in nemoteno izvajanje elektronskega poslovanja.

Ravnanje s podatki

Uporabnik in upravljavec spletnega mesta https://hairbynina.si soglašata, da so podatki do katerih je omogočen dostop pri elektronskih storitvah poslovna skrivnost ter jih bosta zato primerno varovala in jih brez ustrezne pravne podlage ne bosta razkrivala tretjim osebam. Upravljavec bo za namen dostave posredoval podatke o naslovu uporabnika in telefonsko številko le dostavni službi Pošta Slovenije..

Upravljavec spletnega mesta se obvezuje odgovorno ter strokovno izvajati elektronske storitve v skladu z načeli in standardi informacijske varnosti.

Soglasje za obdelavo podatkov

Uporabnik spletnega mesta https://hairbynina.si soglaša, da se za namen uporabe elektronske storitve nakupa izdelka zbirajo in obdelujejo naslednji osebni podatki uporabnika: ime in priimek, naslov uporabnika, elektronski naslov ter telefonska številka uporabnika.

Uporabniki, ki so oddali naročilo, se avtomatično strinjajo, da so naročeni na e-novice Spletne trgovine HAIRBYNINA Prejemajo elektronske novice, v katerih jih ponudnik obvešča o novostih, prodajnih ugodnostih in drugih trženjskih dejavnostih. Naročniki na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavijo s klikom na povezavo „odjava“ na dnu e-novic oz. pošljejo sporočilo o odjavi na e-naslov: info@hairbynina.si

9.) PIŠKOTKI

Spletna trgovina hairbynina.si vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

10.) SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (GDPR) IN POLITIKA ZASEBNOSTI

Vaši podatki so skrbno varovani.

V podjetju HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P. cenimo vašo zasebnost, zato vaše podatke vedno skrbno varujemo.

Vse posredovane informacije so varovane pred vdorom tretjih nepooblaščenih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s podjetjem HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Varovanje osebnih podatkov pomeni:

 • Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.
 • Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji nepooblaščeni stranki.
 • Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte ali drugih oblik komuniciranja.

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (Uradni list RS, št. 96/09 – uradno prečiščeno besedilo in 19/15).

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih ponudnik dobi o vas, kadar obiščete in uporabite našo spletno stran ali mu jih posredujete na drug način.

Kupec se strinja, da prodajalec lahko obdeluje, zbira, hrani in uporablja podatke o strankah, ki jih prejme v zvezi s poslom, razen takih, ki so zaupne narave.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino politike zasebnosti.

Pravice posameznika glede obdelave podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas. Pišite nam na info@hairbynina.si ali nas pokličite na tel. št. 070/616 443. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili pisno in v skladu s predpisi

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P..:

 • potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
 • omogoči dostop do osebnih podatkov (t.j. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
 • poda informacijo v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr.: o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.)
 • omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih podatkov,
 • omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
 • omogoči pravico do omejitve obdelave,
 • omogoči pravico do ugovora obdelave, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
 • omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
 • omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebni podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica,
 • poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

11.) ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik si pridržuje pravico do napak v cenah oz. zalogi. V primeru, da se iz kateregakoli razloga spremeni cena artikla ali dobavni rok pred potrditvijo naročila s strani ponudnika, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma ponudil rešitev o zamenjavi naročenega artikla, ki bo obojestransko sprejemljiva. Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročeni izdelki niso več dobavljivi in če ugotovimo, da je prišlo do očitne napake v ceniku. V takih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili.

Fotografije prodajnih artiklov, je potrebno jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka!

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci!

Cenik in zaloga se osvežujeta brez predhodnega obvestila!

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@hairbynina.si ali po klasični pošti na naslov: HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P., Gradnikova cesta 76, 4240 Radovljica.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Elektronska povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

OPOZORILO

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

12.) PODATKI O PONUDNIKU

Naziv: HAIR BY NINA FRIZERSKI SALON NINA RANČIGAJ S.P.   Vpis v poslovni register Slovenije dne 03. 12. 2019.

Naslov: Gradnikova cesta 75, 4240 Radovljica

E-pošta: info@hairbynina.si

Davčna številka: 25118048

Matična številka: 8558914000

Banke in poslovni računi:

UNICREDIT BANKA SLOVENIJA D.D.

 • IBAN: SI56 2900 0005 3128 018

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo:

Mobi: +386 (0) 70 616 443